Vyhľadávanie
Generic filters
Exact matches only

Blog - Poistenie majetku (5 článkov)

icon

Ako správne poistiť nehnuteľnosť či domácnosť?

Vítam Vás na mojom ďalšom blogu  ako mať financie pod kontrolou.
 
Môj domov, môj hrad - miesto, kam sa každý deň vraciame z práce za blízkymi, rodinou. Tak ako sa stará o nás náš domov -  poskytuje nám teplo domova, rovnako je dôležité starať sa aj opačne o náš domov. V dnešnom blogu si povieme viac ako správne zabezpečiť Váš domov formou poistenia nehnuteľnosti a domácnosti. A ak sa mu niečo stane, aby ste ho vedeli dať do pôvodného stavu bez väčšej finančnej námahy a naďalej užívať dlhé roky.
 


 

Ľubomír Sonntag 774 0 komentárov
icon

Kde si poistiť domácnosť? Ako nájsť výhodné poistenie stavby?│Finvia Group

Pod pojmom poistenie nehnuteľnosti sa myslí poistenie stavby, čiže najčastejšie stavebných konštrukcií pri dome alebo byte. Okrem tohto poistenia ale existuje aj poistenie domácnosti, ktoré sa vzťahuje už na vnútorné vybavenie obytného priestoru. Ktorý typ poistenia je určený pre aké prípady? A je vôbec takéto poistenie napríklad pri hypoúvere povinné? Na to všetko si odpovieme teraz.
 

Finvia holding 2536 0 komentárov
icon

5 najčastejších rizík, ktoré hrozia vašej domácnosti cez Vianoce

Sviatky sú obdobím, kedy dostáva zabrať nielen naše zdravie, ale aj naša domácnosť. Kým nejaké to prejedenie sa zákuskami alebo iným jedlom nemusí mať fatálne následky, požiar či voda môžu niekedy spraviť domácnosť doslova neobývateľnou. Poistenie domácnosti je dobré na riešenie následkov, ale nemali by ste zabudnúť hlavne na prevenciu! Pozrite sa na najčastejšie riziká, ktoré vám hrozia počas Vianoc.

 

Finvia holding 1553 0 komentárov
icon

Čo by ste mali vedieť o poistení domácnosti

Čo by ste mali vedieť o poistení domácnosti

Bojíte sa, že vás vytopí voda v byte? Alebo máte strach, že vám vykradnú nový dom? Vyhnúť sa týmto alebo iným nepríjemným udalostiam sa na 100% nedá. Skúsenosti ale ukazujú, že ak má človek dobrú poistku, môže následky takýchto udalostí prekonať oveľa ľahšie. Ako všade, aj tu platí, že poistenie domácnosti bytu alebo domu má viacero podmienok a o nich by ste mali určite vedieť.

Finvia holding 1730 0 komentárov
icon

POISTENIE DOMÁCNOSTI? MÔŽE V SEBE UKRÝVAŤ VIAC AKO SI MYSLÍTE!

Najčastejšie sa s ním môžete stretnúť pri poistení nehnuteľnosti napríklad v situácii pri vybavovaní hypotekárneho úveru. Každý kvalitný sprostredkovateľ by Vám ho mal „určite“ ponúknuť ako niečo navyše k poisteniu nehnuteľnosti, ktoré k hypotéke určite budete potrebovať. Čo všetko zahŕňa, na čo si dávať pozor a ako ho viete využiť? Toto všetko sa o pripoistení domácnosti dozviete v tomto článku.

Definícia pripoistenia - poistením domácnosti sa rozumie poistenie súboru hnuteľných vecí, ktoré sa nachádzajú v rodinnom dome alebo byte a sú súčasťou zariadenia tejto domácnosti pre uspokojenie štandardu klienta. Medzi tieto hnuteľné veci patria napríklad: ošatenie, textil, elektronika, nábytok či ďalšie hnuteľné veci v domácnosti.

Juraj Richtárech 1823 0 komentárov