Vyhľadávanie
Generic filters
Exact matches only

Blog - Poistenie auta (7 článkov)

icon

Veľké jesenné porovnanie povinného zmluvného poistenia. Čo dostanete v ktorej poisťovni a za koľko?

Pre povinné zmluvné poistenie áut je jeseň vrcholom sezóny. Práve počas týchto mesiacov sa najviac motoristov rozhoduje, či zostanú verní svojej doterajšej poisťovni, alebo či prejdú za lepšími podmienkami ku konkurencii. Pozreli sme sa preto bližšie na aktuálnu ponuku PZP, ktoré je možné uzavrieť v 11 poisťovniach:

Finvia holding 2021 0 komentárov
icon

Poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla vám ušetrí peniaze aj starosti


Poistenie motorových vozidiel je povinnou súčasťou a samozrejmosťou ich bezpečnej prevádzky na verejných komunikáciách. Ak však jazdíte často na motorovom vozidle v práci alebo pri výkone povolania, mali by ste myslieť aj na poistenie zodpovednosti za škody spôsobené takouto činnosťou. Sú totiž niektoré situácie alebo prípady, kedy vás nemusí  bežné poistenie ochrániť pred problémami.


 

Finvia holding 2455 0 komentárov
icon

Vypovedať poistenie auta môže byť problém. Ako na výpoveď zmluvy PZP správne?│Finvia Group

Niektorí to zažili, poslali výpoveď a odpoveďou na ich žiadosť bolo zamietavé stanovisko poisťovne. 

Finvia holding 1236 0 komentárov
icon

Amortizácia vozidla - auta: čo to je a kto ju ešte v roku 2016 uplatňuje l Finvia Group

Pojem amortizácia sa využíva najmä pri majetku a bežne sa s ním stretávajú podnikatelia. Ide o postupné znižovanie hodnoty majetku opotrebovávaním alebo vekom a takýto proces vplýva na odpisovanie majetku v účtovníctve. Amortizácia sa týka ale aj vozidiel a poisťovníctva a najčastejšie sa spomína v súvislosti s PZP a havarijným poistením áut.

Finvia holding 8261 0 komentárov
icon

Vzrastú ceny za neživotné poistenie pre nový odvod a chystá sa zdražovanie? l Finvia Group

Pod neživotné poistenie spadajú rôzne poistky, napríklad PZP, havarijné poistenie či poistenie nehnuteľnosti a domácnosti. Vláda na jeseň schválila zavedenie špeciálneho odvodu vo výške 8 % zo sumy vybratej na poistení. Na povinné zmluvné poistenie áut sa tento odvod vzťahoval už aj predtým, takže prišlo technicky k jeho rozšíreniu na ostatné druhy poistenia.

Finvia holding 1602 0 komentárov
icon

PZP alebo havarijné poistenie nepokryjú všetko: Toto sú výluky, ktoré vás môžu stáť nemalé peniaze

Poistíte si auto povinným zmluvným poistením alebo havarijným poistením, no keď príde na lámanie chleba, zdá sa vám, že poisťovňa vám nie a nie vyjsť v ústrety a zlikvidovanie poistnej udalosti trvá príliš dlho. Buďte ešte radi, pretože okrem obvyklých „naťahovačiek“ a časového sklzu existujú pri poistení auta horšie veci - výluky.

Finvia holding 2774 0 komentárov
icon

Cestujete na dovolenku autom? Základom je mať dobré poistenie

Je jedno, či sa vyberiete len na výlet v rámci Slovenska, alebo máte v pláne prejsť celú Európu krížom. Ak cestujete automobilom, mali by ste pred cestou skontrolovať nielen jeho technický stav, ale uzavrieť aj kvalitné poistenie. Kvalitné neznamená vždy lacné a na toto pravidlo si človek obvykle spomenie až vtedy, keď sa ocitne v problémoch.

Finvia holding 1604 0 komentárov