Vyhľadávanie
Generic filters
Exact matches only

Blog - Hypotéka (71 článkov)

icon

Zabezpečenie a poistenie hypotéky. Výhody dobrých a následky zlých rozhodnutí.

Vítam Vás na mojom ďalšom blogu  ako mať financie pod kontrolou.
 
Zabezpečenie si vlastného bývania prostredníctvom hypotéky je napriek rastúci úrokovým sadzbám stále veľmi populárne. No je to obrovský záväzok, ktorý so sebou nesie aj riziká. V dnešnom blogu si priblížime, aké riziká to sú a ako sa na ne pripraviť, prípadne im predchádzať.

Ľubomír Sonntag 1049 0 komentárov
icon

Čo riešiť skôr? Nehnuteľnosť či hypotéku?

Vítam Vás na mojom ďalšom blogu  ako mať financie pod kontrolou.
 
Pokiaľ mnohí kúpychtiví dúfali, že v roku 2020 ceny nehnuteľností poklesnú, ostali sklamaní. Napriek aktuálnej situácií je dopyt po vlastnom bývaní veľmi vysoký. Takmer každý túži bývať vo vlastnom. Drvivá väčšina musí pri kúpe siahnuť po financovaní prostredníctvom hypotéky. V tomto blogu sa pokúsime zodpovedať večnú otázku: „Najprv si zabezpečiť financovanie hypotéky alebo prv hľadať nehnuteľnosť?




 

Ľubomír Sonntag 581 0 komentárov
icon

Hypotekárna trilógia – alebo vybavenie hypotéky v 3. fázach

Vítam Vás na mojom ďalšom blogu  ako mať financie pod kontrolou.
 
Kúpa nového bývania prináša väčšinou dva extrémy pocitov. Na jednej strane pocit nepätia z z blížiacej sa radosti z už konečne vlastného bývania a zároveň adrenalínu, či nám banka dokáže našu žiadosť o hypotéku schváliť.  Málokto si však uvedomuje, že žiadať o hypotéku nie je len 10 minútový úkon, ale celý proces, ktorý  obnáša oveľa viac. Práve v tomto blogu si povieme viac o tom, aké fázy žiadosť o hypotéku obsahuje.


 

Ľubomír Sonntag 883 0 komentárov
icon

Finančný BigBrother alebo ako si nepohnevať banku kvôli úverovým registrom

Vítam Vás na mojom ďalšom blogu  ako mať financie pod kontrolou.
 
Začiatok roka je obdobie, kedy si zvykneme plánovať ciele na celý rok. Plánujeme dovolenku, kúpu nového auta alebo kúpu nového domu či bytu.  Zároveň chceme znížiť svoje výdavky na minimum a užívať si tak život na maximum. Pri žiadosti o úver či hypotéku si nás každá banka dôkladne preklepne. V tomto blogu si priblížime pod akým drobnohľadom bánk sme ešte skôr, ako začneme uvažovať na ďalšou pôžičkou či úverom. Povieme si o tzv. „Finančnom veľkom bratovi“, ktorý nás neustále sleduje a prečo je dobré si ho „nepohnevať“.
 


 

Ľubomír Sonntag 739 0 komentárov
icon

Keď vyšší úrok na hypotéke znamená nižšie náklady na splátku?!

Vítam Vás na mojom ďalšom blogu  ako mať financie pod kontrolou.
 
Aj Vy častokrát riešite dilemu, pre aký úrok, úrokovú sadzbu na novej či refinancovanej hypotéke sa rozhodnúť? Je úroková sadzba 0,89% zlá alebo 0,49% najlepšia?  Lebo ušetríte na splátke o 5 či 10 Eur mesačne? V tomto blogu si povieme viac o tom, ako správne vybrať úrokovú sadzbu tak ,aby Vám priniesla čo možno najoptimálnejšiu výšku mesačne splátky a zároveň šetrila Vaše ďalšie finančné zdroje vo Vašom rodinnom rozpočte.



 

Ľubomír Sonntag 601 0 komentárov
icon

Ako financovať výstavbu rodinného domu

Skôr či neskôr sa všetci dostaneme do situácie, kedy si uvedomíme, že je najvyšší či správny čas na nové bývanie. Aj keď sa v tomto článku venujeme financovaniu výstavby rodinného domu – a je tak prioritne venovaný tým z vás, ktorí túžite po novom dome, veríme, že si v ňom nájde užitočné a praktické informácie každý.

Dagmara Kovalinková 742 0 komentárov
icon

Odklad splátok či refinancovanie?

Vítam Vás na mojom ďalšom blogu  ako mať peniaze pod kontrolou.
 
Splácate hypotéku? Zastihla Vás ďalšia vlna karantény v plnej sile? Znížili sa Vám aktuálne príjmy? Zvažujete ako ďalej splácať Vašu hypotéku či úvery? Ak ste na predošlé otázky odpovedali prevažne „áno“, tento článok je určený práve Vám. V tomto blogu sa bližšie pozrieme na to, ako sa správne rozhodnúť – či pre odklad splátok alebo refinancovanie hypotéky.

Ľubomír Sonntag 893 0 komentárov
icon

Hypotéka v čase pandémie pre SZČO alebo majiteľa s.r.o.

Aké podmienky musí spĺňať  SZČO či majiteľ s.r.o. aby získal hypotéku? 

 
 

Katarína Dubcová 657 0 komentárov
icon

Aká je skutočná „cena“ hypotéky pre živnostníka pri navýšení príjmu?

(Tento článok nie je venovaný len živnostníkom a začínajúcim živnostníkom, ale aj všetkým ostatným).
 
Vítam Vás na mojom ďalšom blogu  ako mať peniaze pod kontrolou.
 
Bývať a vlastniť svoju nehnuteľnosť sa stalo na Slovensku tradíciou. Lákavé úroky s veľmi nízkymi sadzbami sa stali trendom. A ako to tak vyzerá, tak skoro sa to ani nezmení. Aj preto urobiť „obchod života“ láka takmer každého. Od zamestnanca, cez podnikateľa na živnosť alebo ako konateľa či spoločníka v spoločnosti s ručením obmedzeným (s.r.o.). V tomto blogu sa bližšie pozrieme na zúbky živnostníkovi a na jeho cestu za hypotékou a na náklady s tým spojenými.

Ľubomír Sonntag 1352 0 komentárov
icon

Séria 7 blogov - V. Invalidita

Azda najväčším negatívnym vplyvov na rodinu a jej finančnú stabilitu je, ak sa jeden z jej členov stane v dôsledku choroby alebo vážnejšieho úrazu invalidom. V tomto prípade najviac trpí rodinný rozpočet, ktorý slúži na úhradu bežných výdavkov. Z niekoľko sto eurovej mzdy klesá príjem na minimum. Preto je piaty blog venovaný pripoisteniu v rámci životného poistenia, a to invalidite. 


 

Lucia Risková 603 0 komentárov